Unik ljudvågsbehandling ger fantastiska resultat. Läs mer om vår
SHOCK WAVE THERAPY
Hej!
Klicka mig så visar jag våra vanligaste behandlingsområden!
Naprapati
behandlingOrdet naprapati är sammansatt av två ord: napravit (tjeck.) och pathos (grek.). Napravit betyder ”att korrigera orsaken” och pathos betyder lidande. Man kan därmed säga att Naprapati betyder ”att korrigera orsaken till lidandet.”
 

Den vanligaste åkomman som naprapat behandlar är spänningar, låsningar och värk i rygg och nacke, men även musarm, ischias, löparknä, tennisarmbåge, diskbråck, spänningshuvudvärk och hälsporre kan avhjälpas.

Naprapati grundar sig i ett helhetstänkande där ortopedisk medicin kombineras med specifik kunskap om rörelseapparatens muskler, skelett, leder och nervsystem. Det är en form av manuell medicin, d.v.s. att naprapaten främst utför behandlingar med händerna, till skillnad från ortoped som huvudsakligen åtgärdar smärta genom att utföra kirurgiska ingrepp.

En naprapat arbetar ofta i förebyggande syfte, men kan även åtgärda problem som redan har uppstått. För att kunna behandla ett smärtillstånd framgångsrikt och återställa rörelseförmågan hos patienten krävs det att man tar hänsyn till hela kroppen och individens livsstil. Att hitta ursprunget till smärta är bara början och en del krav ställs ofta på patienten för att hon ska kunna bli besvärsfri.

För att bli legitimerad av Socialstyrelsen måste en naprapat ha genomgått en 4-årig utbildning på Naprapathögskolan och därutöver praktiserat i ett års tid, bl.a inom offentlig vård.